Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kasvisparkittu nahka

Okay Style Oy käyttää tuotteissaan Italiassa valmistettua kasvisparkittua nahkaa.pelle.gif

Nahan valmistajamme on yksi tunnetun Genuine Italian Vegetable Tanned Consurtium -yhteenliittymän jäsen.

Okay Style Oy:lle on myönnetty yhteenliittymän kasvisparkitun nahan takuumerkki.

Luontoa kunnioittava nahan valmistusprosessi:

Kasviparkitseminen on käsityöperinne, jota Italialaisten nahkavalmistajien (Genuine Italian Vegetable-Tanned Leather Consortium) yhteenliittymä on käyttänyt isältä pojalle yli 200 vuoden ajan.  Nahan muokkaamisessa käytetään perinteisiä käsityöläismenetelmiä sekä nykyteknologiaa.

Nahan raakavuodan muuntuminen kestäväksi materiaaliksi on ympäristöä ja ihmistä kunnioittava hidas prosessi, joka tapahtuu puurummuissa.  Ainutlaatuinen prosessi perustuu luonnon tanniineiden (kasvien uutteet) käyttöön. Tanniinit saadaan kastanja-puusta tai Argentiinalaisesta Quebracho-puusta hyödyntäen modernia teknologiaa ja koneita. Prosessi vaatii paljon aikaa. Itse asiassa tarvitaan lähes 40 päivää raakavuodan muuttamiseksi uniikiksi kasvisparkituksi nahaksi.

nahka4.jpgKasvisparkitsemisprosessi perustuu tanniinien käyttöön.  Tanniinit eli kasvien uutteet muuttavat  eläimen raaka-vuodan vuosia kestäväksi materiaaliksi, jota kutsutaan kasvisparkituksi nahaksi.  Luonnon materiaalit saadaan eri puulajeista ja kasveista vaihdellen eri lajien pitoisuuksista riippuen. Niitä on puiden kuorissa, lehdissä, hedelmissä kuin myös juurissa. Nämä luonnon uutteet (erityisesti kastanja- ja Argentiinalainen Quebracho-puu) tekevät kasvisparkitusta nahasta uniikin, joka erottuu muistaa muilla tavoilla parkituista nahoista . Myös kasvisparkitun nahan tuoksu on jäljittelemätön.  Luonnonmukaisuudellaan se herättää ihmisten luottamusta.  Siksi se koetaan muita materiaaleja paremmaksi. Nykyaikainen nahkateollisuus käyttää tanniineja nestemäisenä tai jauheena. Yleisin ja perinteisin näistä on Argentiinalaisen Quebracho-puun uute. Puun kuoresta saadaan punasävyistä jauhetta, joka antaa nahalle lämpimän ja loistavan sävyn.  Lisäksi se parantaa vedenkestävyyttä ja tekee tuotteesta likaa hylkivämmän.

Erilaisten parkitsemismenetelmien joukossa kasvisparkitseminen on yhä tänä päivänä klassisin, perinteisin ja tunnetuin menetelmä. Lisäksi se on ainoa menetelmä, joka luonnonmukaisesti ja ympäristöystävällisesti antaa valmiille nahalle uniikin luonteen.  Se yhdistää tuotteen mukavuuden ja ulkonäön, muodin ja perinteen sekä ainutlaatuisuuden ja monipuolisuuden. Kaikista näistä syistä kasvisparkitseminen on osa menneisyyttä ja tulevaisuutta. 

Kasvisparkitseminen säilyttää nahan kestävyyden ja luonnolliset ominaisuudet vuodesta toiseen. Siten se on aito luonnon tuote. Jokainen nahka vuota on uniikki ja se antaa paljon mahdollisuuksia laukun muotoiluun ja suunnitteluun.  Kasvisparkittu nahka tuo lisäarvoa muodin suunnittelijoille ja käyttäjä saa muodikkaan ja trendikkään laukun, jonka arvo säilyy.

Lue lisää kasvisparkitun nahan ympäristöystävällisyydestä.